Mesaj Sâm Aug 20, 2011 7:22 pm

Planificarea succesului

Fiecare avem visurile noastre. Pentru unii aceste visuri se pierd, înceţoşate în frustrările şi rutina vieţii de zi cu zi. Alţii au învăţat să aleagă convingerile care le dau putere, au învăţat că nimic în viaţă nu are sens în afară de sensul pe care îl percep ei. Ei ştiu că există întotdeauna o cale de a întoarce lucrurile în favoarea lor, cu condiţia să se implice trup şi suflet în ceea ce fac şi în ceea ce simt. Ei au grijă ca în mod conştient să aleagă înţelesurile care să corespundă cel mai bine destinului pe care şi l-au ales.
Să ştie că nu au trăit conform standardelor impuse de ei – aceasta reprezintă pentru ei suferinţa supremă. Pentru ei singura certitudine în viaţă constă în faptul că ştiu că în fiecare zi progreseză în vreun fel printr-o implicare permanentă, susţinută de fapte.
De câte ori sunt supărată îmi spun că viaţa are anotimpurile sale şi acum e iarnă. Ştiu că întotdeauna după iarnă vine primăvara, că totul renaşte şi am să pot să o iau de la capăt. Îmi spun că NOI trebuie să fim sursa schimbării noastre dacă dorim ca schimbarea să dureze. Trebuie să nu mai credem că lucrurile trebuie să se schimbe, ci şi că „noi trebuie să le schimbăm”.
Donald Curtis spunea „suntem ceea ce suntem şi unde suntem, pentru că mai întâi am visat”. Îndemnul meu pentru voi: Trăiţi-vă visul! Creaţi convingerile care vă îndreaptă spre destinul vostru! Familia voastră, profesia, comunitatea şi ţara merită acest efort.
În tot ceea ce faceţi standardul călăuzitor să vă fie calitatea. Calitatea nu înseamnă doar respectarea unui anumit standard, ci este un proces viu de ameliorare permanentă. Ea costă mai puţin deorece nu numai că-i mulţumeşte pe cei interesaţi, dar îi şi câştigă pe termen lung.
Nu este de ajuns să ştiţi ce e de făcut: trebuie să faceţi ceea ce ştiţi. Trebuie să vă fixaţi scopuri măreţe! Scopurile pot duce dincolo de limite într-o lume a puterii nelimitate. Ele sunt visuri cu un termen limită. Urcaţi cât mai sus; urcaţi cât mai departe! Scopul vostru să fie înaltul cerului iar ţinta voastră să fie luna. Acest lucru vă va asigura locul între stele. Îndrăzniţi să luptaţi pentru a vă atinge scopul deoarece curajul nefolosit scade.
În drumul vostru spre înalt nu uitaţi că nu puteţi îmbunătăţi ceva decât dându-vă seama că nu este totul în regulă, că nu sunteţi încă la nivelul la care ar trebui să fiţi. Viaţa e un joc frumos cu reguli iar secretul ei este să dăruieşti. Dăruiţi-vă cu toată fiinţa crezului vostru ţinând seama de faptul că societatea poate proroci, dar numai voi vă puteţi hotărî destinul!